Fot. M.W.(c) |
Składniki:
ziemniaki 500 g
cebula duża 1/4 sztuki
mąka pszenna 1 łyżka
koperek 4 gałązki
sól do smaku 5 szczypt
pieprz do smaku 3 szczypty
majeranek 1 szczypta
olej rzepakowy 1/3 szklanki
Wykonanie:
Ziemniaki
obrać, umyć i zetrzeć na drobnych oczkach tarki. Ziemniaki odcedzić na
durszlaku z nadmiaru wody. Cebulę pokroić w drobną
kostkę lub zetrzeć na drobnej tarce. W misce umieścić ziemniaki,
cebulę, posiekany koperek, sól,
pieprz, majeranek i mąkę, całość dobrze wymieszać. Na rozgrzanej patelni
z olejem smażyć niewielkie placki na złoty kolor z obu stron.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz