|
Fot. J.P. (c) |
Składniki:
ryż 200 g
kurki 250 g
szpinak obgotowany 5 łyżek
śmietana 30 % 100 ml
masło 1,5 łyżki
czosnek 1 ząbek
sól do smaku 5 szczypt
pieprz do smaku 2 szczypty
Wykonanie:
Ryż
ugotować na sypko z odrobiną soli. Kurki dobrze oczyścić z
nieczystości. Na rozgrzanej patelni z masłem smażyć kurki tak długo, aż
puszczą wodę i odparują 3/4 płynu. Następnie do kurek dodać obgotowany
szpinak i gotować, mieszając. Danie doprawić do smaku rozgniecionym
czosnkiem, solą i pieprzem. Całość ostudzić, dodać śmietanę i gotować
mieszając. Całość gotować tak długo aby sos zgęstniał. Ryż wyłożyć na
talerz i polać sosem.
Smaczny i zdrowy posiłek;)
OdpowiedzUsuń56 year-old Structural Analysis Engineer Fianna Ruddiman, hailing from Frontier enjoys watching movies like Benji and Pet. Took a trip to Historic Centre (Old Town) of Tallinn and drives a Ferrari 400 Superamerica. dowiedziec sie tutaj
OdpowiedzUsuń