poniedziałek, 13 sierpnia 2012

Sałatka ogórkowo-cukiniowa

Fot. M.W.(c)


Składniki:

ogórki gruntowe duże         3 sztuki
cukinia                      75 g
jogurt naturalny             400 g
szczypiorek posiekany        2 łyżki
koperek posiekany            2 łyżeczki
sól do smaku                 4 szczypty
pieprz do smaku              3 szczypty

Wykonanie:

Warzywa umyć, ogórki obrać i pokroić w plasterki. Cukinię pokroić w cienkie plasterki. Warzywa umieścić w dużej misce posypać solą, przykryć na około 15-20 min. Następnie odcedzić wodę z warzyw. Do miski z warzywami dodać jogurt, koperek, szczypiorek, sól, pieprz i wszystko dobrze wymieszać aby składniki się połączyły. Gotową sałatkę przechowywać w lodówce.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz